Made in Europe

Made in Europe Wereldwijd onderweg

Bij Samsonite zijn we trots dat onze producten het label 'Made in Europe' dragen. Dat is nog steeds het op twee na meest gewaardeerde label ter wereld.*

De belangrijkste kenmerken van het label zijn:

  • Producten van topkwaliteit
  • Korte Transportafstanden
  • Strenge veiligheidsnormen
  • Eerlijke arbeidsomstandigheden voor de werknemers

Waar gebeurt onze
productie?

Oudenaarde, België
Oudenaarde, België

De reputatie van Samsonite als Europees merk hebben we deels te danken aan het feit dat onze productiesite gevestigd is in het hart van Europa. Hier werken we met de meest hoogstaande technologieën om reisproducten te maken die helemaal klaar zijn voor de toekomst. Dankzij de zonnepanelen op het dak kunnen we hernieuwbare elektriciteit produceren, die we gebruiken om onze plaatselijke activiteiten uit te voeren.

Szeksard, Hongarije
Szeksard, Hongarije

In september 2017 opende Samsonite een tweede, tot in de puntjes geoptimaliseerde productievestiging in Hongarije. Nu we beschikken over een totaal van 40.000 m² productieruimte, verwachten we dat onze 2 fabrieken over voldoende capaciteit beschikken om te voldoen aan de steeds stijgende vraag naar kwalitatieve, Made in Europe bagage. Sinds juli 2021 draait de vestiging in Szekszárd op 100% hernieuwbare groene stroom.

Kwaliteitstests

Elke reis. Elke dag. Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar elk Samsonite product wordt onderworpen aan de strengste controles en tests voor het op de markt komt. De ultieme test wordt natuurlijk uitgevoerd door jou, de klant.