<span style="color: #fff;">ESSENS</span>

ESSENS

DESIGNED TO MATTER.
MADE TO LAST.

<span style="color: #000000;">ESSENS</span>
<span class="title--small" style="color: #b7d15c;">Limited edition</span>

ESSENS
Limited edition

Maak kennis met de limited edition van Essens, onze nieuwste innovatie op vlak van circulariteit. Het is onze eerste koffer die de productiekringloop sluit door oude koffers te gebruiken als deel van het materiaal.

VAN OUDE VERHALEN
NAAR NIEUWE AVONTUREN
VAN OUDE VERHALEN NAAR NIEUWE AVONTUREN
We hebben 2.500 oude koffers verzameld, gedemonteerd en gebruikt om 1.000 koffers te creëren van deze speciale editie. De externe schalen zijn gemaakt met minstens 35% gerecycleerde koffers en met minstens 45% gerecycleerd huishoudelijk afval in gewicht. Een ongelooflijk totaal van ten minste 80% gerecycleerde materialen dus. Zo'n unieke koffer laat je toch niet aan jou voorbijgaan?

Shop nu jouw uniek genummerde koffer

Elke koffer is gegraveerd met een uniek nummer tussen 0001/1000 en 1000/1000, wat jouw koffer nog exclusiever maakt.

koffer (4 wielen) 55cm

SHOP NU

koffer (4 wielen) 75cm

SHOP NU

Wat maakt de Essens Limited Edition zo speciaal?

Essens-ltd Closing the loop
Een derde van de externe schalen is vervaardigd uit gerecycleerde koffers.
Essens-ltd Lagere CO₂-uitstoot
Een vermindering van minstens 25% in vergelijking met de klassieke Essens koffer
Essens-ltd Gemakkelijk zelf te herstellen
Essens-ltd MADE IN EUROPE

WAAROM ESSENS DUURZAMER IS

GEMAAKT MET GERECYCLEERDE MATERIALEN
GEMAAKT MET GERECYCLEERDE MATERIALEN
De schalen van Essens zijn gemaakt met minstens 70% gerecycleerd polypropyleen van huishoudelijk afval zoals yoghurtpotjes. Terwijl de binnenvoering en de stof rond de rits gemaakt zijn met respectievelijk 97% en 100% gerecycleerde petflessen (RPET), die deel uitmaken van ons Recyclex™ Material Technology Initiative. De coating en de versterkende stof zijn gemaakt met nieuwe materialen. Met de schalen van Essens wordt afval van plastic voor eenmalig gebruik omgezet in lichtgewicht en sterke bagage die lang meegaat, zonder in te boeten op kwaliteit.

Recyclex™ materialen zijn gemaakt van minstens 50% gerecycleerd plastic. Ze verminderen onze impact op de planeet en geven afval een nieuw leven in de vorm van duurzamere producten die lang meegaan.
GEMAAKT IN EUROPA,<br>
ONTWORPEN VOOR LANGDURIG GEBRUIK
GEMAAKT IN EUROPA,
ONTWORPEN VOOR LANGDURIG GEBRUIK
Essens koffers worden vervaardigd in het hart van Europa, waarbij we groene stroom gebruiken voor de productie van de schalen en de assemblage van het eindproduct. Onze constante focus op kwaliteit zorgt ervoor dat je kunt vertrouwen op een stevig product dat lang meegaat.
GEMAKKELIJK TE HERSTELLEN
GEMAKKELIJK TE HERSTELLEN
In het uitzonderlijke geval dat jouw bagage toch moet worden hersteld, kunnen de onderdelen van Essens eenvoudig worden vervangen. De wielen zijn zo ontworpen dat je ze gemakkelijk zelf kan demonteren en herstellen. Bekijk hier de video en ontdek hoe.

NOG MEER REDENEN OM TE HOUDEN VAN ESSENS

EERSTEKLAS VEILIGHEID
EERSTEKLAS VEILIGHEID
De Essens koffers zorgen ervoor dat jouw spullen veilig zijn dankzij de innovatieve driepuntssluiting, oorspronkelijk gepatenteerd door Samsonite en voortdurend geoptimaliseerd. Zo kan jij met een gerust hart reizen.
LICHT & STERK
LICHT & STERK
Essens, ontworpen en vervaardigd in Europa, is één van de lichtste polypropyleen koffers met driepuntssluiting in zijn klasse. Het uitzonderlijke gewicht wordt verkregen via het zelfversterkende design, de hoogtechnologische productiemethode en de revolutionaire polypropyleenmix. De unieke randconstructie en dichting zorgen niet alleen voor een ongelooflijk sterke koffer, maar beperken ook het binnendringen van water. Ook al behoren de Essens koffers tot de lichtste, toch doorstaan ze de strenge kwaliteitstests waar Samsonite bekend om staat en bieden ze een zeer grote inpakcapaciteit.
3-IN-1 INPAKOPLOSSING
3-IN-1 INPAKOPLOSSING
Essens heeft 2 volumineuze packing cubes die uitneembaar en met de hand afwasbaar zijn. Bovendien kan je ze gemakkelijk optillen en dragen met behulp van de handgrepen aan weerszijden. Gegarandeerd flexibiliteit tijdens het inpakken: Berg jouw spullen in of onder de packing cubes op, dankzij het bajonetsysteem zijn ze in de hoogte verstelbaar. Geen zin om uit te pakken? Til gewoon de volledige packing cube op en zet het in jouw kast.
MAAK HET UNIEK
MAAK HET UNIEK
Elke koffer is voorzien van 4 uniek ontworpen stickers.* Lasergravering op de trekstang is ook mogelijk.

*Het ontwerp van de stickers kan afwijken van de getoonde foto.
Features that match your travel needs

FUNCTIES DIE PASSEN BIJ JOUW REISBEHOEFTEN

Essens Driepuntssluiting met geïntegreerd TSA008-slot
Essens Dubbele trekstang voor extra comfort
Essens Suspensie wielen die geluid en trillingen verminderen
Essens Interieur met 3-in-1 inpakoplossing
Essens Geïntegreerd adreslabel
Essens Meerdere personalisatieopties